Team

Hieronder ziet u de enthousiaste leden van het  ASITT team, zij stellen zich aan u voor.

Elisabeth ergotherpeut

Elisabeth Bakker-Timmerman
Elisabeth Bakker-Timmerman (1945) ergotherapeut, maakte in 1971 in de USA gedurende een studiebeurs van de Verenigde Naties kennis met de Sensorische Integratie therapie van A.Jean Ayres. Zij werkte daarna in Nederland in de revalidatie met volwassenen en kinderen.
Ze had tevens in Rotterdam gedurende 18 jaar een eigen kinderpraktijk, nadat ze in begin 90-er jaren orthopedagogiek had gestudeerd aan de Leidse Universiteit.

In 1998, werkzaam met volwassenen in het Sint Franciscus Gasthuis (SFG) te Rotterdam, kwam de gedachte bij haar op dat verstoorde sensorische informatie verwerking een rol zou kunnen spelen bij de fysieke beperkingen bij whiplash patiënten.

Elisabeth Bakker-Timmerman is de grondlegster van het ASITT protocol.

In 2012 trad Elisabeth Bakker terug i.v.m. het bereiken van haar pensioen gerechtigde leeftijd en gaf zij de belangenbehartiging van de ASITT in relatie tot onderzoek en de organisatie en het beheer als eigenaar van de cursus ASITT over aan Marinka Janssen. De cursus ASITT wordt nu door Marinka Janssen in Gouda gegeven.

Na haar pensionering in de revalidatie werkte zij nog een aantal jaren in de GGZ zorg. Het blijkt dat de ASITT ook goede resultaten geeft bij patiënten met beginnende psychose, schizofrenie en depersonalisatie klachten.

Ergotherapeut Marinka

Marinka Janssen
Ik ben Marinka Janssen, in 1992 afgestudeerd als ergotherapeut. Ik ben in 1999 gaan werken in het Sint Fransiscus Gasthuis in Rotterdam, waar ik met Elisabeth Bakker in een team kwam. Elisabeth was bezig met de ontwikkeling van het ASITT protocol. Omdat ik als ergotherapeut al ervaring had met sensorische integratie behandelingen bij kinderen had dit direct mijn interesse.

Elisabeth en ik hebben samen verder gewerkt aan de ontwikkeling en onderbouwing van het ASITT protocol. Ik ben na het werk in het SFG in het huidige Basalt gaan werken in de revalidatie. Inmiddels werk ik al 10 jaar in mijn eerste lijn praktijk voor ergotherapie dagelijks met het ASITT protocol bij volwassenen met sensorische integratie problemen.

Ik word nog dagelijks blij van de vooruitgang die de patiënten melden na de behandeling met het ASITT protocol. Dit motiveert mij om te zorgen samen met mijn collega’s van het ASITT team om zoveel mogelijk therapeuten te scholen, zodat zoveel mogelijk patiënten weer goed op weg geholpen kunnen worden.

Marielle Op den Kelder – Kok
Ik ben Marielle Op den Kelder – Kok en ben inmiddels 10 jaar docent bij de cursus sensorische integratie bij volwassenen (ASITT).
Naast het lesgeven werk ik met Marinka en Elian aan het verder ontwikkelen van het ASITT protocol en de cursus.

In 2002 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut en heb ik zes jaar in het Groene Hart Ziekenhuis gewerkt in combinatie met mijn baan bij Sophia Revalidatie.
Sinds 2008 werk ik alleen nog voor Sophia Revalidatie. Inmiddels heet het revalidatie centrum Basalt. En sinds 2019 ben ik hier ook team coördinator.
Natuurlijk ben ik ook nog steeds werkzaam als ergotherapeut, omdat dit nu eenmaal het mooiste is om te doen! Marinka en ik zijn jarenlang collega’s geweest en door haar ben ik enthousiast geworden over de ASITT en heb al vele patiënten met goed resultaat afgerond. Daar doen we het toch allemaal voor!

elian meijles

Elian Meijles
Mijn naam is Elian Meijles. In 1998 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest in de klinische revalidatie, ben ik nu 10 jaar ergotherapeut in de poliklinische setting van Basalt.
Afgelopen jaren heb ik tijdens de ASITT cursus verschillende cursisten begeleid bij het opdoen van kennis en vaardigheid.

Door de bevlogenheid van Marinka en Mariëlle heb ik veel kennis opgedaan met overprikkelingsklachten bij verschillende aandoeningen.
Zowel klinisch als poliklinisch is het ASITT protocol, en kennis bij overprikkelingsklachten, een aanwinst binnen mijn ergotherapeutische behandelingen.